Kennisbank

Traffic

Wat is traffic.

Traffic staat voor een verzamelnaam met betrekking op alle activiteiten op een website. Letterlijk is traffic het verkeer op een website en alle verbonden online marketingactiviteiten. Zoals onder andere het bezoekersaantal en de paginaweergaves. In sommige gevallen wordt met traffic specifiek het dataverkeer bedoeld, of binnen de context van een marketingcampagne kan het ook het aantal impressies van de campagne of de hoeveelheid doorkliks naar de website worden bedoeld.

Iedere website heeft een eigen belang bij traffic. Op een webshop is veel traffic veelbelovend, maar dit heeft pas nut wanneer al deze traffic ook omgezet wordt in conversies. Terwijl daarentegen op een informatieve website veel langskomende traffic juist de doelstelling is.

Er zijn vier verschillende soorten traffic:

  • Direct verkeer: Bezoekers die direct hebben gezocht op de website en dus niet via een zoekmachine op de website terecht zijn gekomen.
  • Referrals: Bezoekers die via een andere website op de website terecht zijn gekomen. (Referrals = doorverwezen.)
  • Organisch verkeer: Bezoekers die via de organische resultaten komen met een zoekmachine.
  • Betaald verkeer: Bezoekers die via een betaalde link op de website terecht zijn gekomen.

Om veel traffic te generen is het belangrijk dat de SEO van de website goed is, dus de content en de keywoorden, waardoor de waarde in de zoekmachines stijgt en de website hoger in de ranking komt en beter vindbaar wordt. Daarnaast is het belangrijk dat de website technisch gezien ook goed in elkaar steekt. Wanneer er bezoekers op de website komen, dat ze daar ook daadwerkelijk worden overtuigd van de dienst of het product waardoor ze overgaan tot een aankoop of in ieder geval zich inschrijven voor meer informatie of een nieuwsbrief, waardoor de bezoeker wellicht een koper zal worden.

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.