Kennisbank

Retargeting

Flerque. » Kennisbank Internet Marketing » Unieke bezoekers

Wat zijn unieke bezoekers.

Unieke bezoekers betekent dat elke bezoeker maar één keer wordt geteld. Dit houdt in dat wanneer een bezoeker in een bepaalde periode twee keer op de website is gekomen, slechts als één unieke bezoeker word geteld. Een ander woord voor unieke bezoekers dat vaak gebruikt wordt door de zoekmachine Google Analytics is ‘gebruiker’. Deze twee termen hebben dezelfde betekenis.

Het nut van het bewust tellen van enkel de unieke bezoeker is om beter inzicht te krijgen in website- en gebruikersgedrag. De meeste bezoeker bezoeken websites waar ze iets hebben gevonden wat hun interesse heeft gewekt in een bepaalde periode vaker dan één keer. Hierdoor kan het lijken alsof de website veel verkeer genereert, terwijl het soms dezelfde bezoekers zijn. De term unieke bezoekers wordt daarom gebruikt om duidelijk te maken dat er onder bezoekers mensen worden verstaan die de website maar één keer hebben bezocht in een bepaalde periode.

Om te kunnen bepalen of een bezoeker uniek is, wordt er meestal gebruikgemaakt van cookies. Cookies hebben maar een bepaalde levensduur en ze zijn gebonden aan een browser. Ze kunnen handmatige verwijderd worden, waardoor er rekening gehouden moet worden dat het aantal unieke bezoekers dat wordt gemeten afwijkt van het daadwerkelijke aantal unieke bezoekers.

Om het aantal unieke bezoekers te doen stijgen, moet er op verschillende fronten online marketing worden ingezet. Waar de ene bezoeker enkel geneigd is om op niet-betaalde zoekresultaten te klikken, is een andere bezoeker wellicht geneigd om altijd op advertenties te klikken. De ene bezoeker is gevoelig voor advertenties en de andere juist weer niet.

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.