Kennisbank

Viral marketing

Flerque. » Kennisbank Internet Marketing » Viral marketing

Wat betekent viral marketing.

Viral marketing staat voor een marketingtechniek die gebruikt maakt van bekende sociale netwerken om meer bekendheid te generen voor een bepaald product of dienst. Het lijkt op mond-tot-mondreclame versterkt door het internet, waardoor snel en goedkoop een groot aantal mensen bereikt kan worden. Viral marketing wordt vaak ingezet in de vorm van een commercial. Virale marketing uit zich in de berichten die rondzwerven op Facebook en Twitter en zich verspreiden als een olievlek.

Viral marketing wordt vaak vergeleken met een virale epidemie en richt zich voornamelijk op consumenten. Met de Viral Marketing techniek kan tegen relatief lage kosten op een snelle manier een grote doelgroep bereikt worden. Het maakt zeer goed gebruik van de voordelen van het internet.

Voordelen Viral Marketing:

  • Lage kosten, hoog bereik
  • Jongere doelgroepen kunnen makkelijker bereikt worden
  • Maakt gebruik van bestaande social media platformen
  • Snelle verspreiding

Nadelen Viral Marketing:

  • Het ontwerpen van een goede reclame boodschap via viral marketing kan niet iedereen
  • Het kan nooit meer ingetrokken worden
  • Wanneer mensen doorkrijgen dat het om een commerciële reclame gaat verliezen veel consumenten de aandacht
  • Reclames kunnen uitgezet worden in de social media platforms en zo ontweken worden

Viral marketing is een kwestie van geven en nemen. Wanneer iemand iets door moet sturen naar vrienden en kennissen, wil deze persoon er wel wat voor terug. Er moeten geen drempels zijn voor het makkelijk doorsturen. Wanneer het niet duidelijk of vanzelfsprekend is hoe dit moet, laten veel mensen het al links liggen.

Door middel van Viral marketing kan er makkelijk gebruik gemaakt worden van de al bestaande paden van social media. Probeer hier dus gebruik van te maken, in plaats van nieuwe paden te zoeken.

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.