Kennisbank

WordPress plugin

Flerque. » Kennisbank Internet Marketing » WordPress plugin

Wat is een WordPress Plugin.

WordPress werkt met plugins, waarmee gebruikers vele mogelijkheden worden geboden. Een plugin is een programma dat een uitbreiding is op de standaard functionaliteiten die WordPress biedt.

Niet elke gebruiker vraagt om dezelfde functies voor zijn website. Daarom zijn plugins ontwikkeld. Met plugins kun je jouw WordPress website personaliseren met extra functies en features. Je kunt kiezen om veel of weinig extra functionaliteiten toevoegen. Een aantal voorbeelden zijn:

Op WordPress kun je zowel gratis als betaalde plugins vinden. Iedereen mag plugins toevoegen. De betaalde plugins worden door ontwikkelaars en commerciële aanbieders aangeboden.

Doordat WordPress zo’n populaire CMS is, zijn er ook veel gebruikers en dus een markt voor plugins. Momenteel worden er maar liefst 30.000 gratis plugins aangeboden. Zo is dus op elke wens wel een oplossing te vinden. Dit is dan ook de reden waarom veel bedrijven voor WordPress kiezen. Zij hoeven zelf geen nieuwe functionaliteiten te laten ontwikkelen, maar kunnen kiezen uit de talloze plugins die al ontwikkeld zijn. 

Omdat iedereen dus plugins mag toevoegen aan het open source platform, is het belangrijk om goed te kijken naar welke plugin je downloadt. Let hierbij op de volgende aspecten:

  • Wanneer is een plugin voor het laatst geüpdatet? Als hij te lang niet is geüpdatet, kan deze beveiligingslekken bevatten.
  • Hoe vaak is de plugin geïnstalleerd? De populariteit zegt waarschijnlijk iets over de functionaliteit.
  • Is de plugin geschikt voor jouw WordPress versie? Anders heb je er natuurlijk niets aan.
  • Wat zijn de ratings en reviews? Je leert veel door naar de beoordelingen van gebruikers te kijken.
  • Is de plugin responsive? Je wilt natuurlijk zeker zijn dat de plugin ook werkt op mobiele apparaten en tablets.

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.